Wiadomości z miasta i gminy

A A A

    

 

INFORMACJE DOTYCZĄCE RODO 


  

KLAUZULA INFORMACYJNA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH:

Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych. Poniższe zasady stosuje się począwszy od 25 maja 2018 roku.

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych Burmistrz Miasta Żarów ul. Zamkowa 2,
    58-130 Żarów.

  2. Wyznaczono Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można się kontaktować
    za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem – bezp.info@gmail.com 

  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, na podstawie przepisów prawa, w szczególności art. 6 ust. 1 RODO, ustawy o samorządzie gminnym, ustawy o finansach publicznych i innych.

  4. Pani/Pana dane osobowe będą przekazywane innym odbiorcom lub kategoria odbiorców danych osobowych. Odbiorcami danych osobowych mogą być podmioty uprawnione do odbioru Pani/ Pana danych, w tym państwa trzecie, nienależące do UE, w uzasadnionych przypadkach i na podstawie odpowiednich przepisów prawa.

  5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów przetwarzania, lecz nie krócej niż okres wskazany w przepisach o archiwizacji.

  6. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

  7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia
    o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).

  8. Podanie tych danych jest dobrowolne/wynika z przepisu prawa i jest warunkiem koniecznym/umownym, a odmowa ich podania będzie skutkować brakiem możliwości rozpatrzenia sprawy/ wniosku bądź zawarcia umowy.

  9. W uzasadnionych przepisami prawa przypadkach Pani/Pana dane przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.

 


  


strona główna  |  do góry  |